Ambitieus en duurzaamheid gaan perfect samen

Schakel over op 100% elektrisch rijden met de Renault Trucks Master Z.E.. En krijg toegang tot gelimiteerde (binnen)stedelijke zones, zonder enige geluidshinder of vervuilende uitstoot. Met een actieradius van 120 km met een laadtijd van slechts 6 uur, van evenveel laadvolume en laadvermogen als van een diesel bedrijfswagen en van een Start & Drive-contract voor probleemloos onderhoud van uw elektrische voertuig.

Waarom is de Master Z.E. de ideale elektrische bedrijfswagen voor uw bedrijf?

 • de Master Z.E. serie wordt geleverd in zes varianten (vier gesloten bestelwagens en twee platformcabines) waardoor er altijd een passende variant is voor uw werkzaamheden
 • u rijdt 100% elektrisch
 • geen emissie tijdens gebruik
 • geen geluidsoverlast
 • de accu is in 6 uur volledig opgeladen
 • het laadvolume gelijk aan dat van de Renault Trucks Master diesel
 • veiligheid voorop: standaard geleverd met achteruitrijcamera, achteruitrijradar en breedbeeldspiegel

De actieradius van de Master Z.E.

De Renault Trucks Master Z.E. heeft een nieuwe 33-batterij waarmee in de realiteit tot wel 120 km gereden kan worden. Er zijn verschillende (externe) factoren die de actieradius beinvloeden:

Snelheid - Sneller rijden = meer energie nodig om de snelheid te behouden.

Rijstijl - Om de actieradius te optimaliseren kan er gebruik worden gemaakt van onze Z.E.-technologieën zoals de Eco-modus.
Wanneer u deze activeert, beperkt u de motor zodat u nóg verder kunt rijden (minder krachtige versnelling en een maximale snelheid van 80 km/u).

Topografie - Een berg op rijden betekent een hoger energieverbruik met een negatieve invloed op de actieradius. Dit is deels goed te maken door energie terug te winnen wanneer er bergaf gereden wordt.

Temperatuur - Het aanzetten van verwarming en airconditioning vermindert de actieradius.

Hoog laadvermogen

De Renault Trucks Master Z.E. heeft een hoog laadvolume doordat de accu’s onder de voorstoelen zijn gemonteerd. Het laadvermogen is zelfs gelijk aan de conventionele Renault Master die bekend staat om zijn hoge laadvermogen.

Garantiedekking

 • U heeft 2 jaar volledige garantie (of 100.000 km) op het het voertuig (exclusief de Z.E. 33 tractie batterij)
 • En u heeft 5 jaar of 100.000 km garantie op de Z.E. 33 batterij. De garantie dekt ook een minimum of 66% SoH*. Onder deze waarde kan de batterij niet meer worden gebruikt in de automotive.

  *SoH is een meting die de algemene toestand van de batterij weerspiegelt en het vermogen om de opgegeven prestaties te leveren ten opzichte van een nieuwe batterij.

Standaard 3 jaar onderhoud

De Renault Trucks Master Z.E. wordt standaard geleverd met een Excellence reparatie en onderhoudscontract van 36 mnd op basis van 20.000 KM per jaar. Er kan worden gekozen voor een optie tot verlenging naar 48 of 60 mnd. Vervanging van de Z.E. 33 batterij is niet meegenomen in het contract (alleen garantie).

Tegen meerprijs kunnen de banden worden vervangen. Informeer bij uw verkoper naar uw persoonlijke mogelijkheden.

Professioneel dealernetwerk

Bij ons krijgt u professionele ondersteuning en 24 uurs-service. We hebben een landelijk dealernetwerk van 46 dealervestigingen, verspreid over het land. Uw Renault Trucks Master Z.E. wordt onderhouden door gecertificeerde monteurs die over juiste specialistische kennis en gereedschap beschikken. Onze monteurs begrijpen u als ondernemer en weten dat uw Z.E. niet mag stilstaan.

De Cube: een intelligente laadstroomoplossing

Om klanten in verschillende modaliteiten een laadstroomoplossing aan te bieden en te ontzorgen, is Renault Trucks Nederland onlangs een samenwerking aangegaan met 1st in Charge

1st in Charge ontwikkelde De Cube: een intelligent laadsysteem voor elektrische auto’s waarbij een oneindig aantal Cube’s op één intern embedded energiedistributiesysteem kunnen worden aangesloten. De Cube is zo klein als een lunchdoos én te customizen naar uw wens.

Deze EVI (Electronical Vehicle Intelligence) is anders dan bij de al bestaande systemen: hierbij is het 1:1, dus één krachtstroomaansluiting per één laadsysteem. Door deze oplossing wordt een beter rendement uit de laadsystemen gehaald door de op te laden auto’s. Dit, in combinatie met de  gebruiksvriendelijke userinterface – gecreëerd met o.a. LED-verlichting – zorgt dat het stroomverbruik laag en efficiënt is. Alles als bijdrage aan de toekomst van duurzame mobiliteit!

Professionele navigatie

Renault Trucks adviseert u graag welke professionele navigatie het beste bij uw wensen past. Vraag uw verkoper om meer informatie over onderstaande devices:

 • TomTom GO Professional 6250 Een professioneel navigatiesysteem voor uw lichte bedrijfswagen, met op maat gemaakte routeplanning, POI's, Lifetime Maps-updates via Wi-Fi® en TomTom Traffic.
 • ALPINE multimedia systeem 9” (ilx-f 903D halo9) Een online navigatiesysteem met Apple CarPlay en/of Android Auto, DAB+, Stuurwielinterface Master III en antenne verloop Fakra.


Informeer bij uw verkoper naar uw persoonlijke mogelijkheden.

Neem contact op met uw verkoper

bekijk Dealers