Winkelwagen 0 Items
10 Sep 2019 Nieuws

Twee Renault Trucks T 480 voor Plospan

Plospan heeft onlangs twee Renault Trucks T in gebruik genomen. Het betreft een 480 pk sterke 4x2 volume trekker en een 6x2 LZV-bakwagen. Het bedrijf uit Waardenburg, specialist in onder meer houtstrooisel en houtpellets, koos voor Renault Trucks vanwege rijcomfort en de lage TCO.

Plospan is het handelsmerk van Plomp en Zonen B.V., specialist in het verwerken van houtvezel/schaafsel tot kwalitatief hoogwaardige bodembedekkers en produceert  houtpellets onder de hoogste normeringen met certificeringen En-plus en Better Biomass.

Wesley Plomp: “Wat voor anderen een restproduct is, is voor ons juist de basis voor een nieuw product. Wij leveren een grote variëteit aan producten op het gebied van bodemstrooisels voor uiteenlopende toepassingsgebieden zoals voor paardenstallen, voor de veehouderij en voor kleine huisdieren. Het is een 100% natuurlijke bodembedekking die mede zorgdraagt voor het welzijn, de hygiëne en de gezondheid van de dieren.”

Voorbereid voor LZV
Voor de aanvoer van grondstoffen en de levering van gereed product aan de tussenhandel en de eindgebruiker heeft Plospan een gemengd wagenpark. De nu geleverde Renault’s zijn uitbreiding en vervanging binnen het bestaande wagenpark van 34 eenheden en passen in de duurzaamheidsgedachte van het bedrijf. Zo is de Renault Truck T 6x2 bakwagen met gestuurde sleepas voorbereid voor LZV en de 4x2 trekker geschikt als trekker van volume opleggers. De trekker is bovendien voorzien van een zuig-compressor voor het laden van houtvezel.

Chauffeurscomfort
Het wagenpark is verdeeld in containerwagens, volumecombinaties, trekker/opleggercombinaties en een silowagen met blower. “We hebben, in samenwerking met de chauffeurs, bewust gekozen voor de Renault Trucks T. Belangrijke criteria waren het chauffeurscomfort, de veiligheid en de exploitatiekosten. De trucks zijn zeer compleet uitgerust onder meer met standairco, 220 volt omvormer, luxe stoelen en uiteraard zaken als adaptive cruise control met noodremfunctie. Beide trucks zijn voorzien van een 480 pk-motor. Het is belangrijk, snel op je kruissnelheid te kunnen komen, dat bespaart brandstof en het rijdt comfortabeler.”

Chauffeurs als vertegenwoordigers
De trucks van Plospan worden ingezet in een actieradius van maximaal 800 kilometer. “We komen met onze producten vooral in West-Europa. Eigen vervoer is belangrijk, feitelijk zijn onze chauffeurs de vertegenwoordigers van ons bedrijf. Ze komen vaak al jaren bij de klanten over de vloer en weten waar, wat en hoe. Het zorgt voor vertrouwen bij onze afnemers en toeleveranciers. Het is toch een speciaal vak. Bovendien zorgt ons wagenpark ervoor dat we flexibel kunnen werken – vooral ook omdat we de verschillende trucks voor zowel de aan- als de afvoer kunnen inzetten.”

Achtergrond Plospan
Plospan heeft een lange historie en heeft zich bewezen als een betrouwbare partner in het ophalen en leveren van houtvezel- en zaagselproducten in Europa en daarbuiten.

Naast houtstrooisel en een aantal ‘serviceproducten’ zoals hooi, stro en vlas, heeft Plospan zich gespecialiseerd in het vervaardigen en leveren van milieuvriendelijke brandstof in de vorm van houtpellets. Het gebruik van deze pellets is sterk groeiend, zowel bij particulieren als bij bedrijven en instellingen. Plospan houtpellets worden gebruikt voor de verwarming van ruimtes en het opwekken van energie.


Weten wat de Renault Trucks T voor uw bedrijf kan betekenen? Bekijk hier het nieuwste model, of test hem zelf en vraag hier een demo aan.

Ander Renault Trucks nieuws

29 Jul 2020 Nieuws Nieuws

EERSTE RENAULT TRUCKS D WIDE VOOR VERVOERBEDRIJF GVB

Vervoerbedrijf GVB heeft twee Renault Trucks D Wide in gebruik genomen. Na een aanbesteding koos GVB voor D Wide 380 6x2-configuraties met autolaadkraan en haakarm. De trucks worden ingezet bij onderhoudswerkzaamheden aan tram- en metrorails in Amsterdam.

06 Jul 2020 Nieuws Nieuws

ROBUUSTE RENAULT TRUCKS C-BERGINGSTRUCK VOOR BERGNET

Autohulpdienst Bergnet heeft een Renault Trucks C 520 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. Het voertuig wordt ingezet voor het bergen en repatriëren van vrachtwagens, bussen en touringcars.

19 Jun 2020 Nieuws Nieuws

RENAULT TRUCKS IS VOORNEMENS HET AANTAL BANEN IN FRANKRIJK TE VERMINDEREN

Na een jarenlange hoge vraag waarbij klanten hun wagenpark massaal hebben vernieuwd, ziet Renault Trucks dat haar bedrijfsactiviteiten worden beïnvloed door de wereldwijde economische crisis na COVID-19 en door een verminderde vraag naar bedrijfswagens.