Winkelwagen 0 Items
14 Jan 2019 Nieuws

RENAULT TRUCKS MASTERS VOOR VSW EXPEDITIE

VSW Expeditie is gespecialiseerd in transport van meubels en muziekinstrumenten. Onderdeel van het bedrijf is de White Glove Service, waarbij meubels in Nederland en Duitsland bij klanten thuis worden gebracht, uitgepakt en op de gewenste plaats worden gezet. VSW Expeditie zorgt in opdracht van diverse klanten voor de levering aan en financiële afwikkeling met particulieren. Voor deze White Glove Service zijn recent twee Renault Masters Chassis-Cabine met een motorvermogen van 170 pk aan het wagenpark toegevoegd. “Een zo hoog mogelijk laadvermogen was voor ons een belangrijke eis bij de oriëntatie, waarbij het totale voertuiggewicht onder de 3,5 ton moest blijven”, vertelt financieel manager Maarten van der Struik. “De Renault Master kwam met een nuttig laadvermogen van 1000 kilo als beste uit de bus.” Verschillende partijen waren betrokken bij de opbouw. De Citybox laadbak is opgebouwd door Brinks Carrosserieën uit Enschede. “De Citybox heeft een composiet vloerconstructie wat gunstig is met oog op het gewicht”, zegt Van der Struik. “Dat scheelt enkele tientallen kilo’s.”

Eco Mode-systeem
Om brandstofverbruik en CO2-uitstoot te beperken zijn de Renault Masters onder meer uitgerust met het Stop&Start-systeem, dat de motor automatisch afzet als het voertuig stilstaat voor een verkeerslicht, en het Eco Mode-systeem. Dat systeem reduceert motorkoppel om brandstof te besparen. Het comfort voor chauffeurs en bijrijders was eveneens een belangrijk aandachtspunt. “Onze mensen gaan altijd met zijn tweeën op pad en maken heel wat kilometers in Nederland en Duitsland”, zegt Van der Struik. “De chauffeur beschikt voor een goed comfort over een luchtgeveerde stoel en ook de bijrijder heeft een aparte, afzonderlijk geplaatste stoel. Onze chauffeurs zijn over het algemeen heel kritisch, maar over deze voertuigen heb ik alleen maar goede verhalen gehoord. Ze rijden goed, zijn comfortabel en zijn ook qua prijs-kwaliteitverhouding de beste combinatie.”

Capaciteitsvraag
VSW Expeditie werkte bij de levering samen met de Hengelose vestiging van Volvo Trucks en Renault Trucks-dealer Nijwa Groep. “Dat verliep naar volle tevredenheid. Nijwa is op basis van onze wensen tot deze configuratie gekomen en dacht ook goed met ons mee om de periode van bestelling tot levering te overbruggen. Toen kregen wij de beschikking over twee andere auto’s om aan onze capaciteitsvraag te voldoen.”

Ook het onderhoud is ondergebracht bij Nijwa. Van der Struik: “Wij regelen de chauffeurs en betalen de brandstof en Maut, maar voor de rest willen wij geen omkijken hebben naar onze voertuigen. Dat neemt in dit geval Nijwa ons allemaal uit handen.” 

Wagenpark
Het wagenpark van VSW Expeditie bestaat uit vier lichte bedrijfswagens en 22 trucks. Het bedrijf is in opdracht van groothandels, fabrikanten en winkels in grote delen van Europa actief met het bezorgen van meubels.

Ander Renault Trucks nieuws

FORMULE 1 EN RENAULT TRUCKS RED EDITION OP TRANSPORT COMPLEET

Voor het eerst in Nederland is op Transport Compleet Gorinchem de Renault Master Red EDITION te zien. Daarnaast is op de stand de inmiddels bekende gele Renault Trucks T High Formule 1 Sport Racing editie te bewonderen.

02 Aug 2019 Nieuws Nationaal transport T Sleeper Cab

19 RENAULT-TRUCKS VOOR RENEWI

Bij Renewi rijden sinds dit jaar 19 nieuwe Renault-trucks. Het betreft vier Renault Trucks C met 460 pk en haakarm en vijftien Renault Trucks T met 460 pk waaronder drie bakwagens en twaalf trekkers. De trucks worden ingezet bij de diverse divisies.

SLUYTER LOGISTICS KIEST HEEL BEWUST VOOR RENAULT

Ongeveer de helft van de ruim 300 voertuigen van Sluyter Logistics is een Renault. Dat is een bewuste keuze. “Ze zijn betrouwbaar, de TCO is goed en de chauffeurs rijden er graag in. Dan ben je er toch snel uit?”, meent directeur Sander Visser.