Winkelwagen 0 Items
17 Sep 2019 Nieuws

RENAULT TRUCKS K 8X6 VOOR WITLOX

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft inmiddels twee Renault Trucks K rijden. Het betreft een K 460 8x4 met RSP zuiginstallatie opbouw en een K 460 8x6 met haakarm containersysteem en autolaadkraan. De trucks worden ingezet voor onder andere wegenbouw, grondwerk, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek en ontstoppingsdienst. De voertuigen werden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

De Renault Trucks K 460 8x4 met RSP zuiginstallatie opbouw beschikt over een hoog vermogen PTO met een continue afname van 1600 Nm aan koppel. Voor extra sterkte en robuustheid is het chassis over de gehele lengte voorzien van een extra innerliner.

De Renault Trucks K 460 8x6 is voorzien van een 30-tons haakarm containersysteem met daarvoor een autolaadkraan met knijper geleverd door Terberg Techniek. Doordat de autolaadkraan in opgevouwen toestand maximaal op de twee voorassen drukt, heeft het voertuig door de extra aangedreven vooras altijd voldoende tractie om weg te rijden en te manoeuvreren in het terrein.

De Optidriver XTENDED versnellingsbak van de Renault Trucks K is van het type Xtrem en uitermate geschikt voor zeer zware inzet. Tevens beschikt de versnellingsbak over een extra kruipversnelling om langzaam te kunnen rijden met een gesloten koppeling. Daarnaast bevat de versnellingsbak een zogenaamde ‘Off Road’ modus waarmee de schakelstrategie wordt aangepast voor het rijden in het terrein. Hierbij wordt er pas bij een hoger toerental overgeschakeld en worden alle versnellingen doorlopen. De aanvullende ‘handgas’ functie maakt het daarnaast mogelijk om met een vast toerental door het terrein te rijden. Door deze functies blijft de chauffeur in control en heeft hij maximale controle om veilig en efficiënt door het terrein heen te komen.

Nieuwe video
In een nieuwe video van Renault Trucks Nederland vertellen eigenaar Danny Witlox en chauffeur Alwin Ceelen over de nieuwe Renault Trucks K.

“Het is een robuuste, sterke auto met een uitstekend overzicht. We hebben gekozen voor de 8x6 configuratie zodat we kunnen beschikken over goede voorwielaandrijving. En de versnellingsbak is fijn. Het voertuig is beresterk ook in het terrein”, vertelt chauffeur Alwin Ceelen.

Daarnaast is Witlox Wegenbouw en Groentechniek te spreken over de goede samenwerking met Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

“Wij rijden Renault Trucks, omdat we het een betrouwbare wagen vinden. Bovendien is de service goed. Er staat een prima dealer achter”, besluit Danny Witlox.

Bekijk de video van Witlox en hun Renault-trucks

Lees hier meer over de Renault Trucks K

Ander Renault Trucks nieuws

24 Sep 2019 Nieuws Master Elektrisch rijden

EERSTE RENAULT MASTER Z.E. VOOR UTS BERNARDT

UTS Bernardt in Elsloo heeft een Renault Master Z.E. in gebruik genomen. Ze zien in de volledig elektrische bedrijfswagen een ideaal voertuig voor last-mile leveringen. UTS Bernardt zet met deze aanschaf een nieuwe stap in de reductie van CO2-uitstoot.

10 Sep 2019 Nieuws Lange afstand T High Sleeper Cab 4x2

Twee Renault Trucks T 480 voor Plospan

Plospan heeft onlangs twee Renault Trucks T in gebruik genomen. Het betreft een 480 pk sterke 4x2 volume trekker en een 6x2 LZV-bakwagen.

FORMULE 1 EN RENAULT TRUCKS RED EDITION OP TRANSPORT COMPLEET

Voor het eerst in Nederland is op Transport Compleet Gorinchem de Renault Master Red EDITION te zien. Daarnaast is op de stand de inmiddels bekende gele Renault Trucks T High Formule 1 Sport Racing editie te bewonderen.