Winkelwagen 0 Items
17 Sep 2019 Nieuws

RENAULT TRUCKS K 8X6 VOOR WITLOX

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft inmiddels twee Renault Trucks K rijden. Het betreft een K 460 8x4 met RSP zuiginstallatie opbouw en een K 460 8x6 met haakarm containersysteem en autolaadkraan. De trucks worden ingezet voor onder andere wegenbouw, grondwerk, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek en ontstoppingsdienst. De voertuigen werden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

De Renault Trucks K 460 8x4 met RSP zuiginstallatie opbouw beschikt over een hoog vermogen PTO met een continue afname van 1600 Nm aan koppel. Voor extra sterkte en robuustheid is het chassis over de gehele lengte voorzien van een extra innerliner.

De Renault Trucks K 460 8x6 is voorzien van een 30-tons haakarm containersysteem met daarvoor een autolaadkraan met knijper geleverd door Terberg Techniek. Doordat de autolaadkraan in opgevouwen toestand maximaal op de twee voorassen drukt, heeft het voertuig door de extra aangedreven vooras altijd voldoende tractie om weg te rijden en te manoeuvreren in het terrein.

De Optidriver XTENDED versnellingsbak van de Renault Trucks K is van het type Xtrem en uitermate geschikt voor zeer zware inzet. Tevens beschikt de versnellingsbak over een extra kruipversnelling om langzaam te kunnen rijden met een gesloten koppeling. Daarnaast bevat de versnellingsbak een zogenaamde ‘Off Road’ modus waarmee de schakelstrategie wordt aangepast voor het rijden in het terrein. Hierbij wordt er pas bij een hoger toerental overgeschakeld en worden alle versnellingen doorlopen. De aanvullende ‘handgas’ functie maakt het daarnaast mogelijk om met een vast toerental door het terrein te rijden. Door deze functies blijft de chauffeur in control en heeft hij maximale controle om veilig en efficiënt door het terrein heen te komen.

Nieuwe video
In een nieuwe video van Renault Trucks Nederland vertellen eigenaar Danny Witlox en chauffeur Alwin Ceelen over de nieuwe Renault Trucks K.

“Het is een robuuste, sterke auto met een uitstekend overzicht. We hebben gekozen voor de 8x6 configuratie zodat we kunnen beschikken over goede voorwielaandrijving. En de versnellingsbak is fijn. Het voertuig is beresterk ook in het terrein”, vertelt chauffeur Alwin Ceelen.

Daarnaast is Witlox Wegenbouw en Groentechniek te spreken over de goede samenwerking met Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

“Wij rijden Renault Trucks, omdat we het een betrouwbare wagen vinden. Bovendien is de service goed. Er staat een prima dealer achter”, besluit Danny Witlox.

Bekijk de video van Witlox en hun Renault-trucks

Lees hier meer over de Renault Trucks K

Ander Renault Trucks nieuws

19 May 2020 Nieuws Distributie Lange afstand

RENAULT TRUCKS INTRODUCEERT PACKS VOOR ZORGELOOS ONDERNEMEN

Renault Trucks Nederland introduceert packs, zgn. voordeelpakketten voor haar distributie en lange afstand trucks om in navolging van de standaard 3 jaar garantie het totaalconcept ‘zorgeloos ondernemen’ voor transporteurs nog completer te maken.

Renault Trucks biedt standaard 3 jaar garantie op alle modellen T en D

Vanaf heden biedt Renault Trucks Nederland standaard, als enige truckmerk, 3 jaar volledige garantie tot 400.000 km, op de aanschaf van een nieuw model T of T High en D of D Wide. Renault Trucks staat achter de hoogwaardige kwaliteit van haar producten.

23 Apr 2020 Productie Nieuws

Renault Trucks bereidt herstart van productie voor

Desinfecteren van machines, werkstations, gereedschap, het dragen van gezichtsmaskers, handschoenen en overalls. De productie staat stil sinds 18 maart, maar Renault Trucks bereidt zich voor op een herstart van de productie.