17 Sep 2019 Nieuws

RENAULT TRUCKS K 8X6 VOOR WITLOX

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft inmiddels twee Renault Trucks K rijden. Het betreft een K 460 8x4 met RSP zuiginstallatie opbouw en een K 460 8x6 met haakarm containersysteem en autolaadkraan. De trucks worden ingezet voor onder andere wegenbouw, grondwerk, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek en ontstoppingsdienst. De voertuigen werden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

De Renault Trucks K 460 8x4 met RSP zuiginstallatie opbouw beschikt over een hoog vermogen PTO met een continue afname van 1600 Nm aan koppel. Voor extra sterkte en robuustheid is het chassis over de gehele lengte voorzien van een extra innerliner.

De Renault Trucks K 460 8x6 is voorzien van een 30-tons haakarm containersysteem met daarvoor een autolaadkraan met knijper geleverd door Terberg Techniek. Doordat de autolaadkraan in opgevouwen toestand maximaal op de twee voorassen drukt, heeft het voertuig door de extra aangedreven vooras altijd voldoende tractie om weg te rijden en te manoeuvreren in het terrein.

De Optidriver XTENDED versnellingsbak van de Renault Trucks K is van het type Xtrem en uitermate geschikt voor zeer zware inzet. Tevens beschikt de versnellingsbak over een extra kruipversnelling om langzaam te kunnen rijden met een gesloten koppeling. Daarnaast bevat de versnellingsbak een zogenaamde ‘Off Road’ modus waarmee de schakelstrategie wordt aangepast voor het rijden in het terrein. Hierbij wordt er pas bij een hoger toerental overgeschakeld en worden alle versnellingen doorlopen. De aanvullende ‘handgas’ functie maakt het daarnaast mogelijk om met een vast toerental door het terrein te rijden. Door deze functies blijft de chauffeur in control en heeft hij maximale controle om veilig en efficiënt door het terrein heen te komen.

Nieuwe video
In een nieuwe video van Renault Trucks Nederland vertellen eigenaar Danny Witlox en chauffeur Alwin Ceelen over de nieuwe Renault Trucks K.

“Het is een robuuste, sterke auto met een uitstekend overzicht. We hebben gekozen voor de 8x6 configuratie zodat we kunnen beschikken over goede voorwielaandrijving. En de versnellingsbak is fijn. Het voertuig is beresterk ook in het terrein”, vertelt chauffeur Alwin Ceelen.

Daarnaast is Witlox Wegenbouw en Groentechniek te spreken over de goede samenwerking met Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

“Wij rijden Renault Trucks, omdat we het een betrouwbare wagen vinden. Bovendien is de service goed. Er staat een prima dealer achter”, besluit Danny Witlox.

Bekijk de video van Witlox en hun Renault-trucks

Lees hier meer over de Renault Trucks K

Ander Renault Trucks nieuws

01 Dec 2020 Nieuws Distributie Master Z.E.

RENAULT TRUCKS BREIDT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RANGE UIT

Om transportbedrijven beter en sneller van dienst te kunnen zijn in de overstap naar schone energie, breidt Renault Trucks de 100% elektrische range uit. Er is een ruimere keuze aan accu's voor middelzware elektrische voertuigen.

25 Nov 2020 Nieuws Distributie Z.E. Elektrisch rijden

RENAULT TRUCKS EN CARLSBERG GROEP KIEZEN VOOR CO2-NEUTRALE DISTRIBUTIE

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep.

21 Oct 2020 Nieuws Master Elektrisch rijden

VAN DIJK TRUCKS UTRECHT LEVERT TWEE ELEKTRISCHE RENAULT MASTERS AAN WILLEMSEN INFRA BV

Bij familiebedrijf Willemsen Infra BV uit Utrecht richten ze zich kortgezegd op het onderhouden van het riool. Vanuit de gedachte om Nederland steeds een beetje schoner te maken, schaften ze onlangs twee elektrische Renault Masters aan.