25 Nov 2020 Nieuws

RENAULT TRUCKS EN CARLSBERG GROEP KIEZEN VOOR CO2-NEUTRALE DISTRIBUTIE

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep. Dit voertuig is de eerste van een historische bestelling voor twintig Renault Trucks D Wide Z.E. voertuigen. Door de inzet van 100% elektrische vrachtwagens laten de Carlsberg Groep en Feldschlösschen zien dat CO2-neutrale distributie tegenwoordig mogelijk is.

Afgelopen februari zette Renault Trucks een belangrijke stap in de transformatie van het stadsvervoer door de ondertekening van een historisch contract met de Carlsberg-groep voor de levering van 20 D Wide Z.E. vrachtwagens in een 26-tons uitvoering. In navolging van de ondertekening overhandigde Bruno Blin gisteren persoonlijk de sleutels van een D Wide Z.E., het eerste voertuig uit een reeks van twintig volledig elektrische vrachtwagens voor de Zwitserse brouwerij.

"Ik ben ervan overtuigd dat elektrische mobiliteit de oplossing is om de kwaliteit van het milieu te verbeteren, zowel voor onszelf als voor toekomstige generaties", aldus Bruno Blin, President van Renault Trucks. "Ik ben verheugd dat Renault Trucks Feldschlösschen en Carlsberg steunt, een groep van pioneers wanneer het gaat om investeren in elektrische technologie. Het transport ondergaat grote veranderingen. Onze industrie zal de komende tien jaar meer veranderen dan in de afgelopen eeuw en door deze samenwerking laten Carlsberg en Renault Trucks de weg voorwaarts zien.

Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, vervolgt: "We zijn er trots op dat ons pionierswerk met elektrische vrachtwagens, wat enkele jaren geleden is begonnen, eindelijk zijn vruchten afwerpt. We zijn het eerste bedrijf in Zwitserland en zelfs in Europa dat deze milieuvriendelijke vrachtwagens gebruikt voor het transport van dranken. Het is onze ambitie om niet alleen een leidende rol te spelen in de ontwikkeling van bieren en dranken, maar ook in de logistiek er van en in de bescherming van het klimaat."

Inderdaad, Feldschlösschen en de Carlsberg-groep, die zich sterk inzetten voor milieubescherming en het verminderen van de opwarming van de aarde, streven systematisch de doelstellingen van hun 'Together Towards ZERO'-duurzaamheidsstrategie na en streven naar een CO2-neutrale distributie. Om Feldschlösschen te helpen deze doelstellingen te bereiken, zal het zijn elektrische vrachtwagens gebruiken die worden opgeladen met hernieuwbare elektriciteit, de laatste kilometers en spoorvervoer over lange afstanden.

Elektrische voertuigen van Renault Trucks, een uitgebreid gamma emissievrije voertuigen 
Renault Trucks biedt een uitgebreid assortiment volledig elektrische voertuigen van 3,1 tot 27 ton. Transportondernemingen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, kunnen een 100% elektrische truck aanschaffen die in serie wordt geproduceerd en die af fabriek geleverd wordt.

Elektrische voertuigen respecteren de luchtkwaliteit door tijdens het gebruik geen CO2 of NOx (stikstofoxide) uit te stoten. Ze kunnen worden bestuurd ongeacht eventuele beperkingen die door gemeenten zijn opgelegd, zelfs tijdens perioden van piekvervuiling. Omdat ze volledig geluidstil zijn, kunnen de trucks 's nachts in stadscentra worden gebruikt, waardoor de nachtrust van de lokale bewoners wordt gerespecteerd en het verkeer overdag vrijer kan doorstromen.

Renault Trucks is momenteel een van de eerste fabrikanten van industriële voertuigen die elektrische vrachtwagens in serie produceert in zijn fabriek in Normandië in Blainville-sur-Orne.

Renault Trucks D Wide Z.E. technische specificaties
- GVW: 27 ton
- Beschikbare wielbasis: 3.900 mm & 4.500 mm
- Cabines: Dag & Global
- Twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW (continuvermogen van 260 kW)
- Maximaal koppel van elektromotoren: 850 Nm
- Maximaal koppel achteras: 28 kNm
- Automatische versnellingsbak met twee versnellingen
- Energieopslag: lithium-ion batterijen, 200 tot 265 kWh
- Actieradius: tot 200 km

Over Feldschlösschen
Met het hoofdkantoor in Rheinfelden is Feldschlösschen AG de grootste brouwerij van Zwitserland en de grootste drankenhandel. Het bedrijf werd opgericht in 1876 en heeft 1.200 mensen in dienst op 21 locaties verspreid door heel Zwitserland. Met een assortiment van meer dan 40 Zwitserse premium biermerken en een uitgebreid drankenportfolio dat varieert van mineraalwater en frisdranken tot wijn, bedient Feldschlösschen 25.000 klanten op het gebied van horeca, detailhandel en de drankenhandel. Het succes van Feldschlösschen is gebaseerd op zijn stevig gevestigde merkwaarden: pionier, meester, partner. Samen vormen ze het blijvende fundament waarop Feldschlösschen als marktleider optreedt.


Denkt u er over na om over stappen op 100% elektrisch transport?
Wilt u weten of Renault Trucks ook voor u de best passende oplossing kan bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op!
Onze specialisten staan u graag te woord en bekijken graag samen met u naar uw persoonlijke mogelijkheden.

Ander Renault Trucks nieuws

01 Dec 2020 Nieuws Distributie Master Z.E.

RENAULT TRUCKS BREIDT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RANGE UIT

Om transportbedrijven beter en sneller van dienst te kunnen zijn in de overstap naar schone energie, breidt Renault Trucks de 100% elektrische range uit. Er is een ruimere keuze aan accu's voor middelzware elektrische voertuigen.

21 Oct 2020 Nieuws Master Elektrisch rijden

VAN DIJK TRUCKS UTRECHT LEVERT TWEE ELEKTRISCHE RENAULT MASTERS AAN WILLEMSEN INFRA BV

Bij familiebedrijf Willemsen Infra BV uit Utrecht richten ze zich kortgezegd op het onderhouden van het riool. Vanuit de gedachte om Nederland steeds een beetje schoner te maken, schaften ze onlangs twee elektrische Renault Masters aan.

16 Sep 2020 Nieuws Nieuws

LVS TRUCKS LEEUWARDEN OPERATIONEEL

De nieuwe vestiging van LVS Trucks in Leeuwarden is operationeel. Het nieuwe bedrijfspand is gevestigd op industrieterrein Zwette V, aan de Haak, en is voorbereid op de toekomst, waarbij efficiency voor de klant voorop staat.