05 Dec 2019 Nieuws

RENAULT TRUCKS D EN D WIDE MODEL JAAR 2020: EEN NIEUWE CHAUFFEURSOMGEVING VOOR MEER EFFICIËNTIE

Renault Trucks introduceert de 2020-versies van zijn distributietrucks. De Renault Trucks D en D Wide zijn voorzien van een nieuw ontworpen ergonomisch en comfortabel interieur, nieuwe veiligheidsvoorzieningen en een verbeterde aerodynamica. De nieuwe distributievoertuigen van Renault Trucks zijn bovendien 100% connected.

Renault Trucks heeft het interieurontwerp van zijn D en D Wide-modellen grondig onder handen genomen. Zo hebben de trucks vanaf modeljaar 2020 een nieuw ontworpen dashboard met een nieuw stuurwiel en een nieuw zwart-wit instrumentenpaneel. Om het werk van de chauffeur makkelijker te maken zijn een tablethouder, een optionele houder voor een tweede smartphone en twee USB-C-poorten toegevoegd. De trucks worden ook geleverd met nieuwe radioapparatuur met USB en AUX aansluiting, compatibel met het DAB + (Digital Audio Broadcasting) radionetwerk.

Voor een extra hoog comfortniveau biedt Renault Trucks het Comfort Pack als optie, hierin zijn opgenomen: een lederen stuurwiel, een chauffeursstoel met extra zijsteun, gesloten opbergvakken boven de voorruit, een tweede smartphonehouder en een elektrisch sun-roof (alleen voor de D Wide).

Meer veiligheid
De Renault Trucks D en D Wide zijn standaard uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC). ACC handhaaft een veilige afstand tot het verkeer voor de truck en past automatisch de snelheid aan voor meer veiligheid en een soepeler rijgedrag. ACC leidt bovendien tot minder vermoeidheid bij de chauffeur.

Voor betere zichtbaarheid zijn de Renault Trucks D en D Wide optioneel verkrijgbaar met LED-achterlichten. Voor een extra hoog niveau van veiligheid biedt Renault Trucks het Protect Pack als optie, met LED-achterlichten, Hill Start Aid (wegrijhulp op een helling), Vision deur, een rechter portier met onderin een extra ruit en een achteruitrijalarm om de bescherming voor weggebruikers te verbeteren.

Connected voor verhoogde productiviteit
Dieselvoertuigen van Renault Trucks zijn uitgerust met Euro 6 Step D-motoren, die zowel zuinig als milieuvriendelijk zijn. Om de voertuigefficiëntie en productiviteit verder te verhogen, zijn de trucks continu connected (TGW 4G). Hierdoor is het mogelijk om met  Optifleet de voertuigactiviteit in realtime te beheren. Zo kunnen wagenparkbeheerders met Optifleet Check het brandstofverbruik van hun voertuigen monitoren en met Optifleet Map is in realtime de locatie volgen.

Voor maximale productiviteit biedt Renault Trucks zijn Fuel Eco Pack als optie, met een verstelbare dakspoiler, (geremde) vermogensmodus, automatische motorstop na drie minuten, de Optiroll "free wheel" -functie (op de D Wide), geoptimaliseerde Fuel Eco versnellingssoftware (op de D Wide) en een koppelbare luchtcompressor (alleen op DTI 11-motoren).

De Renault Trucks D en D Wide E motoren zijn compatibel met XTL synthetische brandstof en biodiesel. De 2020-modellen zijn ook verkrijgbaar als D Wide CNG (aardgas) en de D en D Wide Z.E. (100% elektrisch).

Ander Renault Trucks nieuws

01 Dec 2020 Nieuws Distributie Master Z.E.

RENAULT TRUCKS BREIDT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RANGE UIT

Om transportbedrijven beter en sneller van dienst te kunnen zijn in de overstap naar schone energie, breidt Renault Trucks de 100% elektrische range uit. Er is een ruimere keuze aan accu's voor middelzware elektrische voertuigen.

25 Nov 2020 Nieuws Distributie Z.E. Elektrisch rijden

RENAULT TRUCKS EN CARLSBERG GROEP KIEZEN VOOR CO2-NEUTRALE DISTRIBUTIE

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep.

21 Oct 2020 Nieuws Master Elektrisch rijden

VAN DIJK TRUCKS UTRECHT LEVERT TWEE ELEKTRISCHE RENAULT MASTERS AAN WILLEMSEN INFRA BV

Bij familiebedrijf Willemsen Infra BV uit Utrecht richten ze zich kortgezegd op het onderhouden van het riool. Vanuit de gedachte om Nederland steeds een beetje schoner te maken, schaften ze onlangs twee elektrische Renault Masters aan.