17 Apr 2018 Nieuws

ILB LOGISTICS BREIDT UIT MET DRIE RENAULT TRUCKS T 460

De eerste truck heeft de afgelopen twee jaar in het internationaal tanktransport uitstekende prestaties geleverd, aldus de directie. Een vierde Renault Trucks T staat in optie.

Bij de keuze voor uitbreiding heeft ILB Logistics geselecteerd op aanschaf- en onderhoudskosten, brandstofverbruik en chauffeurscomfort. Dat de som van deze delen gunstig uitviel voor Renault Trucks, was voor Bjorn van Ginneken, Unit Manager Liquid Bulk, geen verrassing: “We hadden vanuit het verleden alleen andere merken in de vloot. De chauffeur is er destijds neutraal ingestapt en is buitengewoon tevreden over het comfort en de ruime leefomgeving van de Renault Trucks T. Als fleetowner houd ik de kosten en de opbrengst van de voertuigen nauwgezet bij. Het verbruik van de Renault Trucks T springt er in positieve zin uit. Met vier van zulke trucks, die continu onderweg zijn, besparen we duizenden euro’s per jaar.”

Lichtgewicht componenten
Evenals hun voorganger zijn de drie nieuwe Renault Trucks T uitgerust met 460 pk, een PTO voor de vloeistofcompressor en lichtgewicht componenten. “Met onze nieuwe lichtgewicht opleggers blijft de totale combinatie beneden de 15 ton. Ook hier helpen alle beetjes om zoveel mogelijk kilo’s weg te laden”, vertelt Van Ginneken. “Renault Trucks heeft een goede follow-up geleverd aan onze wensen en eisen. Zo zijn de trucks bijvoorbeeld uitgerust met een retarder, waardoor de kruissnelheid bergafwaarts wordt vastgehouden zonder bij te remmen. Dat biedt extra rijcomfort en veiligheid en spaart bovendien de remvoeringen.”

“De begeleiding tijdens het aankooptraject en de coördinatie met de dealer, BAS Truck Center in Veghel, is net als de eerste keer prima verlopen. En dat alles binnen een relatief korte levertijd, want we hebben de trucks binnen zes weken geleverd gekregen.”

Operational lease
De Renault Trucks T’s worden ingezet voor het internationaal tankvervoer van vloeibare levensmiddelen en chemicaliën. Van Ginneken kiest bewust voor operational lease om, waar zijn trucks zich ook in Europa bevinden, verzekerd te zijn van optimale beschikbaarheid voor een vast maandbedrag. “Renault Trucks en BAS Truck Center in Nijmegen ontzorgen ons daarin volledig. Zij plannen de trucks in wanneer het ons uitkomt, in de weekenden en tussendoor, zodat ons werk niet blijft liggen.”

Ander Renault Trucks nieuws

01 Dec 2020 Nieuws Distributie Master Z.E.

RENAULT TRUCKS BREIDT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RANGE UIT

Om transportbedrijven beter en sneller van dienst te kunnen zijn in de overstap naar schone energie, breidt Renault Trucks de 100% elektrische range uit. Er is een ruimere keuze aan accu's voor middelzware elektrische voertuigen.

25 Nov 2020 Nieuws Distributie Z.E. Elektrisch rijden

RENAULT TRUCKS EN CARLSBERG GROEP KIEZEN VOOR CO2-NEUTRALE DISTRIBUTIE

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep.

21 Oct 2020 Nieuws Master Elektrisch rijden

VAN DIJK TRUCKS UTRECHT LEVERT TWEE ELEKTRISCHE RENAULT MASTERS AAN WILLEMSEN INFRA BV

Bij familiebedrijf Willemsen Infra BV uit Utrecht richten ze zich kortgezegd op het onderhouden van het riool. Vanuit de gedachte om Nederland steeds een beetje schoner te maken, schaften ze onlangs twee elektrische Renault Masters aan.