30 Jan 2020 Nieuws

GOEDERENHUB GO KIEST VOOR SCHONE DISTRIBUTIE MET RENAULT MASTER Z.E.

Goederenhub GO heeft een Renault Master Z.E. gesloten bestelwagen in gebruik genomen. Het volledig elektrisch aangedreven voertuig wordt ingezet om zo duurzaam en efficiënt mogelijk goederen en pakketten te bezorgen op Goeree-Overflakkee. Bij de keuze voor de Renault Master Z.E. speelde het hoge laadvolume een doorslaggevende rol. Het voertuig is geleverd door Renault Trucks-bedrijfswagendealer Bluekens Truck en Bus Middelharnis

Het doel van Goederenhub GO is om de distributie op Goeree-Overflakkee efficiënter in te richten met zero emissie transport. “Wij richten ons op het bundelen van kleine ladingen, zoals pakketten en maximaal drie of vier pallets of rolcontainers”, vertelt Jaap Nagtegaal van Nagtvlugt Transport, een van de initiatiefnemers. “Bedrijven in het werkgebied van Goederenhub GO kunnen hun goederenstroom via ons distributiecentrum in Oude-Tonge laten lopen. Daarbij leveren hun leveranciers de goederen af bij ons distributiecentrum, waarna wij de goederen vervolgens, gebundeld, zo efficiënt mogelijk distribueren naar de afleveradressen op Goeree-Overflakkee. Vrachtwagens en bestelwagens hoeven dankzij deze hub niet meer het hele eiland over met hun lading. Dat leidt tot minder verkeersbewegingen en CO2-uitstoot. Het voordeel voor ondernemers is dat zij alle pakketten op één moment op de dag binnenkrijgen en niet verspreid over de dag.”

Hoog laadvolume
Goederenhub GO is in januari van start gegaan. De initiatiefnemers wilden in verband met het doel van het initiatief een duurzaam, zero emissie voertuig inzetten voor de distributie. Bij de oriëntatie was het laadvolume een belangrijke eis, vertelt Nagtegaal. “Het voertuig moet hetzelfde laadvermogen hebben als een bedrijfswagen op fossiele brandstof. Om die reden viel de keus al snel op de Renault Master Z.E. Het laadvolume van dit voertuig is gelijk aan dat van de standaard bestelbus. Daarnaast is de lokale aanwezigheid van dealer Bluekens Truck en Bus in Middelharnis voor ons belangrijk met het oog op de service, waar we de komende drie jaar dankzij een reparatie- en onderhoudscontract geen omkijken naar hebben.”

Actieradius
De Renault Master Z.E. heeft een actieradius van 120 kilometer. “Dat is voldoende want een volledige ronde over het eiland is zo’n 100 kilometer”, vertelt Nagtegaal. “Bovendien zijn er volop mogelijkheden om onderweg op te laden. In elke kern is wel een laadfaciliteit aanwezig.”

De Renault Master Z.E. is voorzien van een aantal systemen om de chauffeur te ondersteunen, zoals camera’s en sensoren, cruise control, airco en een mediasysteem. “We rijden nu een paar weken en de chauffeurs zijn zeer enthousiast. Het is een stil, soepel en wendbaar voertuig. Bovendien zijn ze goed voorbereid de weg op gegaan. Bluekens Truck en Bus heeft een instructie verzorgd met uitleg over het voertuig en een demorit.”

Over Goederenhub GO
Goederenhub GO gaat zich ook richten op particulier pakketvervoer. Nagtegaal: “In samenwerking met ViaTim en hun ViaTim-punten stellen we een netwerk samen. Iedereen die vaak thuis is, kan tegen vergoeding ViaTim-punt worden. Dat is een hub in de wijk worden waar mensen uit de buurt hun pakketjes naar toe laten sturen en op kunnen halen op het moment dat het hen uitkomt. Wij gaan die hubs bevoorraden.”

De initiatiefnemers van Goederenhub GO zijn Jan van Dongen van VDH Company, Jaap Nagtegaal van Nagtvlugt Transport en Monique Sweep van Coöperatie Deltawind. Het initiatief wordt gedragen door de lokale gemeenschap, vertelt Nagtegaal. “Dit is ook de reden waarom de Coöperatie Goederenhub GO is opgericht. Iedereen, particulieren en bedrijven, op Goeree-Overflakkee en in omringende gemeenten kan lid worden. We zijn ook aangesloten bij Goederenhubs Nederland, waardoor we klanten een landelijk dekkend netwerk kunnen aanbieden.”


Ook weten wat de Renault Trucks Master Z.E. voor uw bedrijf kan betekenen?
Neem dan contact op met ons professionele verkoopteam en ontdek uw persoonlijke mogelijkheden met emissieloos rijden.

Ander Renault Trucks nieuws

01 Dec 2020 Nieuws Distributie Master Z.E.

RENAULT TRUCKS BREIDT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RANGE UIT

Om transportbedrijven beter en sneller van dienst te kunnen zijn in de overstap naar schone energie, breidt Renault Trucks de 100% elektrische range uit. Er is een ruimere keuze aan accu's voor middelzware elektrische voertuigen.

25 Nov 2020 Nieuws Distributie Z.E. Elektrisch rijden

RENAULT TRUCKS EN CARLSBERG GROEP KIEZEN VOOR CO2-NEUTRALE DISTRIBUTIE

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschl├Âsschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep.

21 Oct 2020 Nieuws Master Elektrisch rijden

VAN DIJK TRUCKS UTRECHT LEVERT TWEE ELEKTRISCHE RENAULT MASTERS AAN WILLEMSEN INFRA BV

Bij familiebedrijf Willemsen Infra BV uit Utrecht richten ze zich kortgezegd op het onderhouden van het riool. Vanuit de gedachte om Nederland steeds een beetje schoner te maken, schaften ze onlangs twee elektrische Renault Masters aan.