02 Aug 2019 Nieuws

19 RENAULT-TRUCKS VOOR RENEWI

Bij Renewi rijden sinds dit jaar 19 nieuwe Renault-trucks. Het betreft vier Renault Trucks C met 460 pk en haakarm en vijftien Renault Trucks T met 460 pk waaronder drie bakwagens en twaalf trekkers. De trucks worden ingezet bij de diverse divisies van Renewi voor het inzamelen van verschillende soorten afval.

De vijftien Renault Trucks T voor Renewi hebben een 11-liter motor, sleepercab cabine en beschikken over 460 pk. Het betreft drie bakwagens en twaalf trekkers. Vijf daarvan zijn uitgevoerd met een gestuurde voorloopas en een met een gestuurde sleepas. De keuze voor de gestuurde sleepas trekker is vooral gedaan in verband met de korte draaicirkel waardoor een maximale wendbaarheid ontstaat. De voorloopas trekkers kunnen een hoge schotellast aan waardoor overbelading van de trekas tot het verleden behoort.

De nieuwe Renault-trucks worden verspreid door heel Nederland ingezet voor de inzameling van verschillende soorten bedrijfsafval waaronder keukenafval, over datum producten, frituurvetten en oliën.

Chauffeur vertelt
Chauffeur Bernie de Brouwer vertelt in een recente video enthousiast over zijn nieuwe Renault-truck: “In het begin was ik een beetje sceptisch, maar ik neem alles terug. Het is echt een fijne truck.”

Renewi
Renewi streeft ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving. Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans.

Renewi is ontstaan uit de fusie van de Britse afvalverwerker Shanks Group en de Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel Groep. Renewi heeft in de Benelux een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is wereldwijd actief in negen landen.

Wilt u meer weten over de Renault T? Bekijk hier het nieuwste model, of probeer hem zelf en vraag hier een demo aan.

Ander Renault Trucks nieuws

01 Dec 2020 Nieuws Distributie Master Z.E.

RENAULT TRUCKS BREIDT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RANGE UIT

Om transportbedrijven beter en sneller van dienst te kunnen zijn in de overstap naar schone energie, breidt Renault Trucks de 100% elektrische range uit. Er is een ruimere keuze aan accu's voor middelzware elektrische voertuigen.

25 Nov 2020 Nieuws Distributie Z.E. Elektrisch rijden

RENAULT TRUCKS EN CARLSBERG GROEP KIEZEN VOOR CO2-NEUTRALE DISTRIBUTIE

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep.

21 Oct 2020 Nieuws Master Elektrisch rijden

VAN DIJK TRUCKS UTRECHT LEVERT TWEE ELEKTRISCHE RENAULT MASTERS AAN WILLEMSEN INFRA BV

Bij familiebedrijf Willemsen Infra BV uit Utrecht richten ze zich kortgezegd op het onderhouden van het riool. Vanuit de gedachte om Nederland steeds een beetje schoner te maken, schaften ze onlangs twee elektrische Renault Masters aan.